Glädje sprider ringar på vattnet (vetenskapligt bevisat)

25.11.2014 01:14

Under en studie som gjorts från Harvard universitet har man följt 5000 individer under två år. Det som studien fokuserat på är att se sambandet hur glädje sprider sig i ett nätverk. Om en individ ofta är glad så har det visat sig att det har spridits sig och påverkat hela deras nätverk av relationer. Det visade sig också vara så att den personens positiva attityd inte bara spred sig till sitt eget nätverk utan att det faktiskt också spred sig långt utöver dennes relationer.

Att vara glad är att våga känna. Att våga känna att livet kan vara kul och att livet inte alltid behöver vara så allvarligt. Det handlar om att släppa sina problem för ett tag och bara följa med i känslor och släppa all kontroll och föreställningar om hur man måste vara. Inställningen man har till livet är att man kan vara allvarlig och ansvarsfull men samtidigt kunna släppa dem och bara tillåta sig att vara lekfull och uppskatta det lilla i livet. De flesta är inte rädda för att må dåligt och få motgångar utan många är rädda för vad som ska hända när de faktiskt kan slappna av och upptäcka att de mår bra och kan känna glädje.

Var lekfull! Våga släpp kontrollen! Våga uppskatta och skratta åt det lilla! Ha en positiv attityd och trots motgångar våga se det komiska även i dessa situationer. Livet blir vad vi själva gör det till!           

https://www.brainsync.com/blog/contagious-happiness/

Ämne: Glädje sprider ringar på vattnet (vetenskapligt bevisat)

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar